remek 10,499 Report post Posted December 8, 2017 @pisarz - nie ukrywam że podglądam i obserwuję szkółkę oraz prace Uczestników, jednak tym razem pozostanę w gronie obserwatorów :)zimowe wieczory wykorzystam raczej na kręcenie suchych muszek i jiggów pod wiosenne i letnie łowy ;) pozdrawiam wszystkich UczestnikówNie podglądaj tylko dołącz i pokaż co swoje dzieła :) :) Super, że jesteś! Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted December 8, 2017 Remek , a nie dało by rady w sobotę?Wtedy można by w wolnym czasie coś ukręcić , bo w tygodniu to bieda z czasem!Tak, jutro umieszczę. Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted December 8, 2017 (edited) Tak, jutro umieszczę. Wielkie dziękuję :) . Edited December 8, 2017 by pisarz Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted December 9, 2017 Irek w którymś z postów wspomniał że taki quill byłby dobry do imitacji widelnicy :) , a u mnie zapaliło się zielone światełko ^_^ i powstała taka żółta widelnica. Share this post Link to post Share on other sites
marckus 376 Report post Posted December 9, 2017 Mam nadzieje ze ujdzie w tłumie :ph34r: [URL=https://images84.fotosik.pl/933/59b176b9d3a40c84.jpg][/URL] Share this post Link to post Share on other sites
Pendergrast 335 Report post Posted December 10, 2017 No i moje wypociny z przed paru chwil ;) [attachment=465376:_DSC001.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted December 10, 2017 Piękna! :) Share this post Link to post Share on other sites
Pendergrast 335 Report post Posted December 10, 2017 Dziękuję :) Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted December 10, 2017 pisarz - widelnica piękna. Zawiąż dla mnie ze trzy takie :). To jest właśnie jeden z celów szkółki - przekazać umiejętności w zastosowaniu i wiedzę o materiałach, pobudzić wyobraźnię do twórczego eksperymentowania. Brawo! Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted December 10, 2017 marckus - całkiem niezła. Ogonek i bródka dobre. Proporcje i kształt tułowia przyzwoite. Musisz popracować nad równym ułożeniem quilla na tułowiu, tu właśnie jest trochę do poprawy. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted December 10, 2017 Pendergrast - nimfa jak się patrzy! Remek chwali, a swojej dalej nie pokazał... :P Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted December 10, 2017 Remek chwali, a swojej dalej nie pokazał... :PPriorytety, najpierw składam filmy (4 już złożony) a później ... jak już robota zrobiona to będą przyjemności. Share this post Link to post Share on other sites
Tomek.M 5,665 Report post Posted December 10, 2017 Priorytety, najpierw składam filmy (4 już złożony) a później ... jak już robota zrobiona to będą przyjemności. Dobra dobra, Ty się tu filmem nie wykręcaj, siadaj i rób bo nie zaliczysz ;P Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted December 10, 2017 No dobra w środę zrobię .... dwie od razu ... ha ha ha :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted December 11, 2017 Trzymamy za słowo, a Wszystkich tu obecnych powołuję na świadków! ;) Share this post Link to post Share on other sites
fishfighter 81 Report post Posted December 11, 2017 (edited) Moje dzieło, zakonserwowane UV, tłusty robal, i słabo widoczna "broda" ale istnieje :) Edited December 11, 2017 by fishfighter Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted December 11, 2017 fishfighter - zdjęcie trochę za bardzo od przodu muchy zrobione i muszka na nim niewielka. Spróbuj wstawić skadrowane, może mucha będzie lepiej widoczna. Na tym zdjęciu wygląda zacnie, quill ładnie wybarwiony, ale więcej trudno mi powiedzieć na podstawie tego zdjęcia (główka i kształt tułowia słabo widoczne). Share this post Link to post Share on other sites
Janusz Wałaszewski 3,149 Report post Posted December 11, 2017 Ale trunek zacny, Vinum regium, rex vinorum ;) Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted December 14, 2017 No dobra w środę zrobię .... dwie od razu ... ha ha ha :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Świadkowie powołani. Czwartek z tą środą Remka zastał, a much jak nie było tak nie ma :P Aha, zapomniałem. Remek nie napisał w którą środę... :D Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted December 14, 2017 Świadkowie powołani. Czwartek z tą środą Remka zastał, a much jak nie było tak nie ma :P Aha, zapomniałem. Remek nie napisał w którą środę... :D Pewnie środa popielcowa . Założy wór pokutny i posypie głowę popiołem. :D Share this post Link to post Share on other sites
Tomek.M 5,665 Report post Posted December 14, 2017 Remka w dyby i do lochu, niech siedzi i muchy kręci ;) Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted December 16, 2017 Zrobię, zrobię ... teraz siedzę nad kolejnym video - step #4. Muszę mieć chwile czasu by ze spokojem usiąść. Okres przedświąteczny i koniec roku to dla mnie ciężka praca .... i wiele zajęć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Mmunio3 1 Report post Posted December 16, 2017 Szalu nie ma, przeliczylem się że pójdzie mi lepiej. Sent from my SM-J530F using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted December 18, 2017 Mmunio3 - szału nie ma i jest sporo rzeczy do poprawy. Nie zniechęcaj się, tylko spróbuj zwrócić uwagę na poniższe punkty: - ogonek - w nimfie trochę krótszy niż w suchej, zrób krótszy mniej więcej o 1/3-1/2. - tułów - kształt/stożek wyszedł Ci całkiem dobry, dopracuj nawijanie quilla, aby wyglądał równo, w ładnych segmentach tułowia. Tułów trochę dłuższy. - pakunek - wyczesz dubbing rzepem lub szczoteczką, będzie ładnie pracował w wodzie i dobrze wyglądał. - główkę postaraj się zrobić mniejszą, uważaj na paprochy przy oczku. - bródka trochę krótsza. Siadaj do imadła i ćwicz! Share this post Link to post Share on other sites